با سلام
دوستان من میخوام یه لامپ 100 رو طول مدت 1 ساعت به تدریج خاموش کنم
میتونم با pwm میکرو یه لامپ led رو باهاش این کار رو انجام بدم
اما با لامپ 100 مشکلی که باهاش داریم درایو کردن ماسفتشه
کی میتونه کمک کنه؟
در ضمن لامپ 100 وات، با 220 ولت dc هم کار میکنه یعنی محدودیت متناوب بودن رو هم نداریم یعنی میتونیم برق شهر رو dc کنیم بعد بدیمش به ماسفت
متشکرم
__________________ در پشت سر هر مرد موفق سالها شكست قرار گرفته. باب براون
اگر بتونی با میکرو یه ولتاز ac کمتر از 220 ولت ایجاد کنی (فک کنم شدنی باشه ) مثلا 110 ولت میتونی از طریق pwm برروی لامپ کنترل داشته باشی
البته این فقط یه offer بود
شما به سيگنال عبور از صفر احتياج داريد.
براي ايجاد اين سيگنال به مدار تشخيص عبور از صفر نياز داريد.
بعد با اوپتو كوپلر اين سيگنال رو ميديد به ميكرو ( مثلا به اينتراپت )
بعد توي روتين اينتراپت خارجي تراياك رو تحريك مي كنيد و تايمر رو با عدد مورد نظر استارت مي كنيد بعد با اينتراپت سرريز تايمر تراياك رو خاموش ميكنيد.
به همين راحتي .
فقط نكته اي كه داره اينه كه زمان روشن بودن تراياك برابره با سقف شمارش تايمر منهاي عددي كه با اون ، تايمر رو استارت كردين.
مرسی دوستان
چرا مدار عبور از صفر رو با اپتو کوپلر بدم به میکرو؟
مگه مدار عبور از صفر رو با برنامه تو میکرو نمیشه ساخت؟
اصلآ منظور از مدار عبور از صفر رو متوجه نشدم راستش
فکر کنم منظورتون از اپتوکوپلر بین میکرو و ترایاک بود چون یه بار پین میکرو رو مستقیم به ترایاک وصل کردم و میکرو رو سوزوند
ممنون
البته من یه ترانزیستور پیدا کردم به نام mje13009 که بیس شو وصل کردم به میکرو و 220 ولت رو dc کردم و از طریق pwm ولتاژ رو آوردم پایین و مشکلی هم نداشت حتی چند ساعتی هم که کار کرد ترانزیستور حتی گرم هم نشد اما یه دفعه ترانزیستور میسوخت و لامپ یکسره روشن بود
3 تا ترانزیستور داشتم با اون یکی ها هم تست کردم همینطور شد چیزی که درموردش فکر میکنم اینه که به موقع روشن شدن لامپ جریان بالایی میکشه چون هرسه تاشون زمانی سوختن که لامپ میخواست روشن بشه
این ترانزیستور تو دیتا شیت نوشته 12 آمپر 400 ولت میتونه جریان بده
اینم دیتا شیتش
سلام
اينقدر كار خودتو سخت نكن.
مدار تشخيص عبور از صفر مربوط به برق متناوبه .
حتما خاطرت هست كه برق متناوب دو مسير حركتش نسبت به زمان (كه سينوسي هست) يه جايي از صفر ولت عبور ميكنه. اين مدار به ازاي هر عبور از صفر يه سيگنال واسه ميكرو درست مي كنه.
حالا اگه تراياك رو بعد از هر عبور از صفر روشن كني و بعد از گذشت زمان مورد نظرت كه متناسب با درصد عرض يه نيم موج سينوسي هست ، تراياك رو خاموش كني ، يه توان متغيير بدست مياري.
اوپتو كوپلر هم واسه ايزوله كردن استفاده ميشه . حالا خواستي واسه ي مدار عبور از صفر استفاده كن ، خواستي واسه ي مدار تراياك.
وقتی به قبل از مقاومت 15k یعنی قبل از ترانزیستور ورودی 5 ولت که وصل میشه باید لامپ load روشن بشه درسته؟ یا طرز کارش جور دیگه ایه؟
اما روشن نمیشه نمیدونم چرا
من کلآ نفهمیدم ترایاک چطور روشن میشه و چطور خاموش میشه
فرق بین اشباع و تقویت و خاموش بودن ترانزیستور bjt رو میدونم و فکر میکردم ترایاک هم اینطور عمل میکنه
میشه اینم راهنماییم کنید لطفآ
سلام
خوب ببين دوست من اول بايد تريستور رو تعريف كنيم.
ببين دوست من تريستور يه ديوده كه ميشه روشنش كرد.
يعني در جهت معكوس هدايت نداره (تئوري) و در جهت موافق هم زماني هدايت داره كه گيت رو تحريك كنيم .
خاموش شدن تريستور كه به اون كموتاسيون مي گن زماني رخ ميده كه قطبيت جريان آند و كاتد برگرده .
خوب حالا تراياك:
تراياك در حقيقت دو تا تريستوره كه به طور معكوس به هم وصل شدن و مي تونن به هر دو جهت هدايت كنن و در حقيقت اين هدايت تا انتهاي نيم موج فعلي ادامه خواهد داشت و وقتي كه قطبيت جريان عوض بشه هدايت هم خاتمه پيدا مي كنه .
ببخشيد من همزمان دارم چند تا كار انجام ميدم و نمي فهمم چي دارم مينويسم !
اميدوارم درست گفته باشم...
با سلام دوباره
من این فایل رو تو پروتئوس که اجرا میکنم با زدن کلید ال ای دی روشن میشه ولی دیگه هیچ جوره خاموش نمیشه
اما وقتی رو برد برد میبندم اینطور نیست بلکه زمانی که دو سر دیود ورودی اوپتوترایاک رو به 5 ولت وصل میکنم و خروجیش یه لامپ 220 ولت 20 میلی آمپر گذاشتم به خوبی کار میکنه یعنی با قطع 5 ولت یا اتصال کوتاه دو سر دیود ورودی لامپ خاموش میشه
اگه مصرف کننده من آمپر پایین بود همین مدار کافی بود
اما من مصرف کننده ی جریان بالا دارم و این مدار رو از نت پیدا کردم اما هرکار کردم کار نمیکنه
البته احتمالش خیلی خیلی کمه که ترایاکم سوخته باشه ممکنه به این دلیل باشه؟
این نقطه آتش ترایاک به چه معنیه؟
هان پس زاویه آتش برمیگرده به اتصال مین ترمینال 1 و 2
این شروع میخوام بدونم چطور امکان پذیر میشه
یعنی توی BJT ها وقتی اختلاف پتانسیل بین بیس و امیتر از 0.7 ولت بیشتر بشه اتصال برقرار میشه
تو ترایاک شرط برقراری اتصال چیه دقیقا؟
اختلاف پتانسیل بین گیت یکی از مین ترمینالها؟
من که نتونستم درایو کنم نمیدونم چطور عمل میکنه
پروژه ی مهمی دارم که این یکی از بخش هاشه
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum